LinksSitemapContact
U bent hier:

Vakantie voor kinderen

Foto's

Foto's van het kamp vindt u op de kampwebsite.

Filmpje 

Uit het filmpje Kinderkamp 2006 Bekijk hier het filmpje van het vakantiekamp (Houthalen, 2006, 8MB)

Om het filmpje te bekijken heeft u de Windows Media Player nodig. Indien u die niet heeft, kunt u die hier gratis downloaden.

Verwante informatie

  Patiënten vertellen

  Kinderkamp 2013, foto Tom Pyck

  Ook zieke kinderen moeten de gelegenheid krijgen om op kamp te gaan. Maar omdat een scouts- of chirokamp tijdens de behandeling vaak onmogelijk is, organiseert de VLK een kamp voor kinderen van 6 tot 16 jaar met kanker.

  Een weekje ravotten met leeftijdsgenoten, eens ongestoord praten met iemand die hetzelfde meemaakt, hun artsen en verpleegkundigen eens buiten de ziekenhuissfeer ontmoeten: voor de kinderen is het kamp een onvergetelijke ervaring. En ook voor de ouders kan het een welkome adempauze betekenen. Monitoren begeleiden de kinderen, verpleegkundigen en artsen waken erover dat inspuitingen, infusen enz. op kamp gewoon door kunnen gaan.

  Praktisch

  Het kinderkamp vindt elk jaar plaats in juni. Het kamp is helemaal gratis voor de kinderen, de VLK draagt alle kosten. De inschrijvingen lopen via het kinderoncologisch centrum van het ziekenhuis waar het kind behandeld wordt.

  Meer info

  Meer info over het vakantiekamp: bel de sociale dienst van de VLK, tel. 02/227.69.73. Of bekijk de kampwebsite: www.vakantiekamp.be.

  Monitor worden of meewerken als vrijwilliger?

  De VLK doet voor haar kinderkamp een beroep op een enthousiaste ploeg van monitoren en andere (vrijwillige) begeleiders. Misschien is dat ook iets voor u?
  Klik op de knop hiernaast en bezorg ons uw gegevens, wij bellen u dan op.