LinksSitemapContact
U bent hier:

Dag tegen Kanker

Op donderdag 12 september 2013 vond de veertiende editie plaats van de Dag tegen Kanker; 105 ziekenhuizen en campussen en organisaties in de thuiszorg namen deel aan deze actie.

De VLK komt het hele jaar op voor de belangen van de kankerpatiënt, dag in dag uit. Maar één keer per jaar vraagt ze uitdrukkelijk de aandacht voor mensen met kanker. Omdat kanker erg ingrijpend is voor de patiënt, fysiek en psychisch. Ook voor de naasten is het een erg verwarrende en moeilijke periode. En het gaat over veel mensen: elke dag krijgen gemiddeld meer dan 100 Vlamingen te horen dat ze kanker hebben.

Solidariteit is er liefst het hele jaar door, maar één keer per jaar doen we dat expliciet, op de Dag tegen Kanker. VLK-vrijwilligers nodigen alle ziekenhuisbezoekers uit om het gele lintje op te spelden, symbool van verbondenheid en medeleven met duizenden kankerpatiënten. De kankerpatiënten zelf worden verwend met een hapje en een drankje, een voet- of handmassage, een schoonheidsverzorging, een relaxatiesessie, een attentie …

Nieuw dit jaar was dat ook demens.nu op de Dag tegen Kanker speciale aandacht besteedde aan mensen met kanker. Iedereen is in hun HuisvandeMens overal in Vlaanderen en Brussel steeds welkom voor een goed gesprek.

 

Deelnemende ziekenhuizen

Klik op uw ziekenhuis hieronder om een overzicht te zien van de activiteiten die er op 12 september 2013 in het kader van de Dag tegen Kanker werden georganiseerd.